Тенденції дизайну інтер'єру будинків і квартир: фото і приклади

Команда дизайн-студії «Панда» реалізувала понад 200 проектів квартир і житлових будинків. Приміщення, так само як і побажання клієнтів були різні, проте, проаналізувавши всі готові інтер'єри, можна виділити кілька ключових особливостей. Факт залишається фактом: на вибір дизайну впливає не тільки соціальний статус і спосіб життя власників, але і тенденції, які формуються під впливом часу.

Дизайн інтер'єру сучасної квартири.

Темп життя, що постійно прискорюється і багатозадачність залишили свій слід на формуванні тенденцій планування та декорування сучасних квартир і будинків. Про це хотілося б і поговорити.

Більшість міських жителів хочуть зменшити побутове навантаження, створивши функціональний і при цьому максимально комфортний інтер'єр. Власники будинків мають свої проблеми - необхідно правильно «задіяти» кожен квадратний метр житлової площі, зберігши загальну ідею.

Менше пафосу, більше стилю та індивідуальності в оформленні. Це реалізувати не так просто, як здається, тому багато хто воліє скористатися послугами дизайнера. Побачивши 3D проект, можна оцінити всі мінуси майбутнього ремонту і завчасно підкоригувати без зайвих розтрат.

Вибір загального стилю

Для оформлення сучасних квартир в основному використовується два напрямки:

Саме ці два стилі і їх поєднання дозволяють реалізувати головні вимоги: створити візуально привабливу, але просту і функціональну обстановку.

Для модерну характерні:

Дизайн квартири в стилі модерн.

Мінімалізм в житловому приміщенні – це:

Сучасний будинок в стилі мінімалізм.

Так як ці напрямки мають багато спільного, вони гармонійно переплітаються в інтер'єрах. Крім того, при оформленні квартир і будинків все частіше використовуються елементи лофта, такі як:

Елементи стилю лофт в дизайні інтер'єру.

Колірна гамма сучасного інтер'єру: розставляємо пріоритети

Світлі і натуральні кольори лідирують. Вони створюють гармонійну обстановку і розширюють простір. Багато наших клієнтів при виборі переважаючого відтінку інтер'єру будинку віддали перевагу саме пастельним тонам: білому, сірому, бежевому. Варто також звернути увагу на природні кольори: коричневий, зелений, жовтий, синювато-сірий.

Натуральна колірна гамма в дизайні інтер'єру.

Темна гамма використовується, швидше, для контрасту: меблі і деталі інтер'єру темно-коричневого або вугільно-чорного кольору. Вони виглядають дорого і престижно.

Темні кольори в інтер'єрі квартири.

Яскраві тони в сучасних інтер'єрах використовуються в якості доповнення: окремі предмети меблів, декоративні панно, килимки, диванні подушки та ін.

Яскраві акценти в інтер'єрі.

Особливості обробки стелі, стін і підлоги

Всі поверхні в приміщенні в основному фарбуються в один колір. Основні вимоги - простота і функціональність. Іноді, декоративні матеріали використовуються, для того щоб розставити акценти і зонувати простір: цегляна кладка, незвичайні шпалери, декоративна плитка.

Оздоблення стін в сучасних квартирах.

Дизайн стелі, навпаки, може відрізнятися вишуканістю і виразністю. Так як, сучасні матеріали дозволяють створювати багаторівневі конструкції, їх використовують для організації системи освітлення. Стелі можуть мати будь-яку хитромудру форму.

Як оформити стелю в квартирі.

В якості покриття підлоги найчастіше використовується ламінат. Цей матеріал практичний і недорогий. Також радує різноманіття колірних рішень. Для деяких функціональних зон раціонально використовувати плитку або мармурове покриття.

Вибір покриття підлоги для сучасної квартири.

Вибір меблів та аксесуарів

Тут немає чітких правил і пріоритети розставляє кожен собі сам. При виборі меблів, варто віддавати перевагу класичним формам і неяскравим відтінкам.

Якими мають бути меблі в квартирі.

Серед найпопулярніших предметів меблів, відзначимо:

Що стосується декору і аксесуарів - їх мінімум. Для оформлення використовуються різні панно та яскраві килимки, статуетки і вази, незвичайні світильники і оригінальні лампи, а також каміни.

Елементи декору в сучасному будинку.

Роль прикраси може грати підлогове покриття. Невеликі ворсисті килимки теж вітаються.

Освітлення - важлива деталь інтер'єру

У новобудовах все частіше роблять великі вікна, а власники власних будинків і зовсім роблять прорізи від підлоги до стелі. Це не тільки красиво, але і практично: приміщення добре освітлюються, а лампи і люстри використовуються, швидше, для декорування.

Вікна в сучасному будинку.

Основна тенденція - різне освітлення для кожної функціональної зони. Точкові світильники так само популярні.

ОК